Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βυζακιάς, έχει θέσει σαν στόχο του, την μετατροπή του χωριού σε μια σύγχρονη και ανθρωπιστική κοινότητα, που να μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους της, όλες τις ανέσεις και διευκολύνσεις.  Για την επιτυχία του στόχου αυτού, έχει ήδη αποπερατώσει αρκετά έργα υποδομής και εξωραϊσμού, που ήδη έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την όψη της κοινότητας.

Μερικά από τα έργα που έχουν αποπερατωθεί είναι:

Από το 2002 με αλματώδη βήματα στον αναπτυξιακό τομέα, έγιναν τα πιο κάτω σημαντικά έργα για την κοινότητά μας.  Σχεδόν σε όλο το έδαφος των χωρητικών ορίων Βυζακιάς έγιναν αγροτικοί δρόμοι, διαπλατύνθηκαν στενά δρομάκια, κατασκευάστηκαν αντιπλημμυρικά έργα, εκεί όπου χρειαζόταν.  Έγιναν επίσης μεγάλα εξωραϊστικά έργα, όπως επενδύσεις τοίχων με το παραδοσιακό κτίσιμο πέτρας και επιπρόσθετα δημιουργήθηκαν χώροι πρασίνου.

Επίσης από τον Ιούνιο του 2006 το Συμβούλιο στεγάζεται πλέον στα δικά του ιδιόκτητα κτίρια.  Η οικία της οικογένειας Χ’ Πολυκάρπου που δόθηκε δωρεάν στο συμβούλιο, αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε κοινοτικό κτίριο.  Στο κτίριο αυτό μέχρι το τέλος του 2006 θα στεγάζεται επίσης η ΣΠΕ Βυζακιάς και ο Πολιτιστικός Όμιλος.

 1. Εξωραϊσμός του χώρου γύρω από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης
  Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να αρχίσει ο εξωραϊσμός του χώρου γύρω από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.  Μεταξύ άλλων στον χώρο αυτό θα υπάρχει αίθουσα πολλαπλής χρήσεως, πάρκο και χώρος στάθμευσης.
 2. Κοινοτικό Πάρκο
  Γίνεται η δημιουργία και δεντοφύτευση του πάρκου της κοινότητας.  Στο χώρο αυτό θα υπάρχει παιδική χαρά, αποχωρητήρια, κιόσκι και χώρος για πίκνικ.  Ο χώρος είναι περιφραγμένος με πέτρα του ποταμού της κοινότητας.
 3. Yρδευτικό Σύστημα
  Θα γίνει νέα παροχή πόσιμου νερού στην κοινότητα μας από δύο νέες γεωτρήσεις.
 4. Ηλεκτροδότηση σε όλη την έκταση της οικιστικής ζώνης.
 1. Υπό μελέτη σχεδίαση για αναπαλαίωση και συντήρηση παλαιού νερόμυλου και ελιόμυλου που βρίσκονται στην κοίτη  του ποταμού της Κοινότητας και ανάπλαση του χώρου κατά μήκος του ποταμού.
 2. Διαμόρφωση χώρου πλατείας
  Απέναντι από τα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου άρχισε η σχεδίαση και η  διαμόρφωση του χώρου σε μικρή πλατεία κτισμένη με πέτρα.  Στο χώρο αυτό θα υπάρχει χώρος στάθμευσης, μικρό πάρκο κ.τ.λ.  Ο χώρος αυτός θα είναι εις μνήμη των 121 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που έγινε στο Γραμματικό τον Αύγουστο του 2005.
 3. Αστυνομικός Σταθμός.
 4. Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο.
 5. Πλακόστρωση δρόμων μέσα στο χωριό.
 6. Μνημείο πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών του 281 Τ.Π. που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα  το 1974.